webzobbie's attack

Της πέτρας της υπομονή βάλε στο νου θεμέλιο κι ό,τι θα πεις με το θυμό, πες το, καλλιά, με γέλιο!

6.4.12

Α, όπως... αγαπάω

Ελευθερία από σήμερα! Ελευθερία με... περιοριστικούς όρους και περιορισμένα όρια. Ελευθερία από ρουτίνες, εκνευρισμούς, πιέσεις, φωνές... Δέσμια της ευθύνης, της τελειομανίας, της υποχρέωσης και του καθήκοντος, παρόλ' αυτά.

Τελευταία ώρα, μετά τα έθιμα των ημερών, είπαμε να ζωγραφίσουμε εικόνες πασχαλινές. Οι μικροί. Η μεγάλη, αφού έβαλε σε τάξη τα χαρτιά γύρω της, αφού πέταξε τα άχρηστα -δυστυχώς όχι εκείνα τα επί της ουσίας- είπε να μην τσαλακώσει και πετάξει και την... κραυγή από "Α". Κόλλα που 'χε απομείνει από το "αλφαβητάρι" που 'χαμε εικονογραφήσει τότε. Κραυγή διάτρητη πια, λερωμένη, κουρελιασμένη, ό,τι πρέπει για εκτόνωση! Να της δώσει μια τελευταία πνοή μπας και φωνάξει, επιτέλους, ό,τι πρέσβευε.

Πάλι τα χέρια. Πάλι χρώματα από την τσάντα. Πάλι ένταση να εκτονώνεται σε ακαθόριστες γραμμές. Αλλά αυτές δε ζήτησες; Ορίστε! Σπεύδω να δικαιολογηθώ, μη θαρρήσει κανείς πως μεγαλοπιάστηκα και βάλθηκα να εκθέτω τις μουντζούρες μου σε κοινή θέα.

-Ζωγράφισες τίποτα; με ρώτησες.
-Ναι... κάτι έκανα.
-Πού 'ν' το;

Ορίστε λοιπόν. Μαζί με τις σκέψεις μου, όπως δημιουργήθηκαν οδηγώντας για πίσω... Με ένα φεγγάρι στρογγυλό, φωτεινό, μελαγχολικό, αλλά εξαιρετικά γοητευτικό να μου κλέβει το βλέμμα καθόλη τη διαδρομή. Και μια τάση να δικαιολογήσω τις ανάσες τις βαθιές που δε σώζουν τίποτα...

Είχα πει ότι θα σταματούσα να γράφω. Σ' ευχαριστώ που με τσίγκλισες να μην το κάνω. ;)

Πονεμένο Γόνατο


Υ.Γ. Άμα ξεπονέσει πώς θα με αποκαλείς; Τρέμω στη σκέψη!!! :):):):):):)
Υ.Γ. Να ομορφοπεράσετε! Και να μου φέρετε σοκολάτες! ;)

4 Comments:

Blogger mortal said...

Καλές, ξεκούραστες και (γιατί όχι) ...ερωτευμένες διακοπές!

7/4/12 02:14  
Blogger marilia said...

Γλυκουλάκο μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Υποψιάζομαι ότι μόνο το "ξεκούραστες" θα πιάσει, αλλά ούτε και γι' αυτό παίρνω όρκο! χιχιχι! Καλές γιορτές και σ' εσάς! Και... προσεχτικά με τα... βάρβαρα, ξέρεις εσύ. ;)

Μου 'λειψες. ΠΟΛΥ! Φιλάκι

7/4/12 11:02  
Anonymous Ανώνυμος said...

Οι σοκολάτες είναι το υποκατάστατο του σεξ.
Προσπάθησε λίγο,κἀποιος θα σου κάτσει

19/4/12 00:02  
Blogger marilia said...

Επώνυμα αυτά, παρακαλώ πολύ! :)

19/4/12 00:06  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home