webzobbie's attack

Της πέτρας της υπομονή βάλε στο νου θεμέλιο κι ό,τι θα πεις με το θυμό, πες το, καλλιά, με γέλιο!

31.1.09

Ξαφνική βράβευσηΗ Θαλασσινή μας θεώρησε το χώρο αυτό άξιο βράβευσης και ζήτησε να βραβεύσω, κι εγώ με τη σειρά μου, άλλους οχτώ μπλογκόφιλούς μου, έτσι, για να συνεχιστεί η αλυσίδα αυτών των μηνυμάτων εκτίμησης και φιλίας. Ευχαριστώ πολύ τη Θαλασσινή που με σκέφτηκε, αλλά δε θεωρώ ότι στο blogging χωρούν βραβεία. Καθένας αποτυπώνει τις σκέψεις του, την καθημερινότητά του, κάνει την (αυτο)κριτική του, την ψυχοθεραπεία του, ανοίγει καρδιά, αφτιά και μάτια κι ακούει, κατανοεί, συμμετέχει, ενθουσιάζεται, μαγεύεται από άλλους e-φίλους που ίσως δεν έχει δει ποτέ δια ζώσης. Μαγικό, έτσι;

Ξεκίνησα να... μπουσουλάω στο χώρο αυτό, επειδή ένιωσα την ανάγκη να πω συγχαρητήρια σε έναν άνθρωπο που μ' έκανε να ξαναδιαβάσω ποιήματα. Πάντα αντιπαθούσα την ποίηση! Φρόντισαν οι δάσκαλοί μου γι' αυτό. Δειλά άρχισα να μπουσουλάω και σε άλλα μπλογκόσπιτα, ώσπου, το Νοέμβρη του 2006 συνάντησα κι έναν τύπο, που έμελλε να με βασανίσει πολύ στη ζωή μου! :) Δεν άργησα να "ανακαλύψω" και έναν παιδικό του φίλο, με πανέμορφη, αλλά εντελώς διαφορετική "πένα". Μπαίνεις στο μπλογκ του και ηρεμείς από το άρωμα πορτοκαλιού που αναδύεται από παντού! Θα μου πείτε, "Μα, καλά! Για να αντέχεις και τους δυο αυτούς εντελώς αντίθετους και φαινομενικά αταίριαστους συγγραφείς, σίγουρα θα χρειάζεσαι γιατρό!". ΚΑΙ γιατρό βρήκα στην μπλογκόσφαιρα! Τον καλύτερο! Το μόνο γιατρό που σου λέει τα πάντα, χωρίς να 'χεις την αίσθηση ότι έχει πέσει από άλλο πλανήτη και προσπαθεί να συνεννοηθεί μαζί σου σε άλλη γλώσσα! Τρελογιατρός, αλλά μ' αρέσει! Φαντάζομαι και σ' εσάς!

Στην μπλογκογειτονιά, υπάρχουν και άνθρωποι που χαίρεσαι να διαβάζεις την καθημερινότητά τους, η οποία ποτέ δεν είναι ελεύθερη προβληματισμού. Τα λένε εις επήκοον όλων. Όπως αυτός εδώ ο γλυκουλοπειραχτήρης που τον έκανα ωσάν τα μουτράκια μου και στέλνει "Θθθνουποφιλιά"!! :) Περπατάς και συναντάς ανθρώπους που σε ταξιδεύουν με τις εικόνες τους, όπως ετούτη εδώ η κοπέλα που με ταξιδεύει καθημερινά στα αγαπημένα μου Γιάννενα! Τα λατρεύω τα Γιάννενά ΜΟΥ! Έζησα εκεί πέντε χρόνια για σπουδές και δουλειά. Από 'κεί, μάλιστα, γνώρισα και το Δ@σκαλο, που έμελλε να γίνει ο... e-μπαμπάς μου! Απίστευτος άνθρωπος και με τεράστιο υπομονή. ;)

Ένα ξεχωριστό μπλογκ είναι αυτό της κακούργας μου, που πήγε κι έφυγε νωρίς! Και μου λείπει. Αλλά ξέρω ότι χαμογελάει από 'κεί ψηλά κι εξακολουθεί να στέλνει αυτές τις γλυκές σφαλιαρίτσες αγάπης που λάτρευα. Κι εγώ πάντα θα φυσώ φιλάκι στον ουρανό, θα τη σκέφτομαι και θα καμαρώνω όταν διαβάζω παραμύθια της στους μαθητές μου ή όταν ακούω μελοποιημένα τα τραγούδια της.

Ζήτησαν μόνο οχτώ φίλους να αναφέρω, αλλά το θεωρώ άδικο. Είναι περισσότεροι. Καθένας από τους μπλογκόφιλούς μου με το δικό του, ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο γραφής ομορφαίνει τη μέρα μου και αξίζει ξεχωριστής μνείας.

Πολλά πολλά θθθθνουποφιλιά και να ομορφοπερνάτε!
"Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς!

This blog invests and believes in PROXIMITY - nearness in space, time and relationships. These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prizes for self-aggrandizement! Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers!’This blog award should be sent to your favorite eight bloggers and they, in turn should forward to eight of their favorites. You should include the text for Proximidade (above) in your announcement blog."

8 Comments:

Blogger Ασκαρδαμυκτί said...

Το επίρρημα σ' ευχαριστεί που το βράβευσες και σου υπόσχεται πως θα προσπαθήσει να γίνει ... τύπος και υπογραμμός!

31/1/09 21:32  
Blogger ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

AΞIA!!!!!
Γλυκιά δασκάλα, που είχες τα μαλλιά σου σκάλα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

1/2/09 15:10  
Blogger βασίλης said...

Μαριλίτσα μου πάντα άξια να είσαι.. Και σαν μπλόγκερ και γενικότερα στη ζωή σου ...Ευχαριστω για τον έπαινο και για τα γλυκά λόγια για το πορτοκαλομπλογκ μου. Φιλί γλυκό (θα στο δώσει το "επίρρημα" για μένα)

1/2/09 17:49  
Blogger Thalassini said...

Μαριλιάκι μου σκορπάς έναν άνεμο φρεσκάδας όπου πας! Φιλάκια πολλά!

1/2/09 20:09  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ευχαριστώ πολύ Μαρίλια που κοιτάς τις φωτογραφίες μου και με ενθαρρύνεις πάντα! Χάρηκα πολύ που βρήκα το blog μου ανάμεσα στα αγαπημένα σου! Είσαι σκέτη γλύκα και το blog σου πάντα φρέσκο, ρομαντικό και δροσερό! Thanks again! :)

3/2/09 21:47  
Blogger marilia said...

Επίρρημα, να το δω και να μην το πιστέψω! ;) Πιάσε φιλάκι!

Γλαρένια, να 'σαι καλά! Είδα ότι είχες ήδη παραλάβει το ίδιο βραβείο, οπότε συνέχισα με άλλους, μη βραβευμένους! ;)

Βασίλη, μάλλον το "επίρρημα" θα μου το δώσει το φιλάκι, γιατί, λέει, δεν επιτρέπονται τα... σνούπια στην παρέα σας! :(

Θαλασσινή μου, ευχαριστώ! Πιάσε ένα... πατουσοφιλί! χεχε!

Ιωάννα, το μπλογκ σου είναι στις καθημερινές μου επισκέψεις και με πολλή χαρά απολαμβάνω τις νέες αναρτήσεις σου! Συνέχισε έτσι, μας αρέσεις! ;)

σνουποφιλιά

3/2/09 22:02  
Blogger Dr_MAD said...

Α καλα... μαριλίτσα εγώ αγρόν αγοράζω. Φαντάσου ότι νόμισα ότι έλεγες για άλλον όταν το πρωτοδιάβασα και στράβωσα. Μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είμαι πια???

ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΟΟ!

φιλί φιλί με λυτρώνεις :P

*ελπίζω όλα καλά με την επιστροφή στα θρανία, έρχεται και τριήμερο σούπερ!

28/4/09 12:31  
Blogger marilia said...

Ε, είπαμε, είσαι... Σπιρτούλης! :):) Αλλά σ' αγαπάμε!

Μμμματς!

*ναι, όλα καλά με την επιστροφή στα θρανία. Έρχεται τριήμερο τώρα -μια χαρά, γλιτώνω εφημερία!- και πού να σου πω ότι ακολουθεί και άδεια τριήμερη!! Γιούπιιιιιι!
Ρε συ, τώρα σε ήθελα εδώ, να διδάξεις το αναπαραγωγικό στα παιδιά μου! (να μ' έβγαζες και από τη δύσκολη θέση) Άντε έλαααααααααααααα!!!

28/4/09 14:13  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home